marți, 29 octombrie 2013

Muzica si copiii

Se spune ca bebelusul e bine sa intre in contact cu muzica inca din primele sale faze de dezvoltare embrionala, adica chiar din burta mamei.
Muzica ii ofera bebelusului o legatura cu lumea exterioara.
Este bine sa ii oferiti copilului dumneavoastra clipe de relaxare alaturi de o muzica relaxanta ce nu este pe un ritm alert, astfel contribuiti din plin la o dezvoltare armonioasa a copilului inca din primele lui faze - chiar inainte ca el sa se fi nascut.  Vroiam sa spun chiar inainte sa ia contact cu lumea exterioara, dar in fapt acest ia contact cu lumea exterioara chiar inainte de nastere prin sunete si lumina. Acesta stie cand tati e nervos sau cand mami are o zi grea la serviciu si de asemenea tot el se bucura cand tati vorbeste cu el si mangaie burtica mamii.
Legatura tata-copil o puteti incepe inca din acest stadiu, nu este nevoie sa fiti absent atat timp cat copilul este in burtica mamii, ci dimpotriva: vorbiti cu copilul dumneavoastra, acesta va aude si este bucuros sa faca cunostinta cu vocea tatalui chiar daca nu l-a vazut inca. Acesta este primul contact cu copilul vostru, fa-l memorabil.
Dar la fel cum este foarte important sa folosim muzica pentru burtici, nu trebuie sa uitam de cantecele pentru copii dupa ce acesteia au venit pe lume. Ei au nevoie de muzica de voie buna sau relaxare, le putem alege cantecul care sa i-l cantam sau caruia sa ii dam play pe youtube in functie de starea copilului din acel moment. Nu ii vom da copilului muzica pe un tempo ridicat cand acesta este obosit,ci din contra ii vom oferi muzica de relaxare pentru a nu-l stresa si pentru a adormi cat mai linistit.
Acum voi folositi cantecele in relatia voastra cu copii?
Am observat ca multi parinti le ofera muzica copiilor, le cumpara CD-uri continand compilatii speciale pentru fiecare stare a bebelusului, si sunt foarte atenti cum se comporta in jurul copilul... asta pana cand copilul incepe sa fie cat de cat independent iar parintii uita de beneficiile muzicii in dezvoltarea umana. Asa ai patit si tu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu